Ik zorg voor een partner, ouder, kind of bekende > Vervangende zorg (respijtzorg) > Inloop, ontmoeting, soep

Inloop, ontmoeting, soep

Ondersteunig hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms is het fijn om even ergens heen te gaan, mensen te zien. Vrijblijvend.

Inloop en Ontmoeting

Inloop en Ontmoeting is er voor alle inwoners van de gemeente Berg en Dal, jong en wat ouder.

Je kunt er binnenlopen voor gezelligheid, een praatje, een kopje koffie, samen eten of om mee te doen met activiteiten. Zo leer je anderen (beter) kennen en kun je bovendien samen iets ondernemen. Deelnemers kunnen zelf activiteiten bedenken en meehelpen. De inloop wordt begeleid door professionals en vrijwilligers en valt onder Forte Welzijn.

Bij de 'Inloop en Ontmoeting' betaal je alleen voor koffie en thee en eventueel een bijdrage als mensen zelf iets willen organiseren.

Het vervoer van- en naar huis dien je zelf te regelen (bij voorbeeld met de Regiotaxi). We zoeken nog naar andere mogelijkheden voor vervoer.

Buurtsoepie

Dan is er nog het Buurtsoepie. Gekookt voor en door buurtgenoten. Je bent trouwens ook welkom bij een Buurtsoepie in een ander deel van de gemeente dan waar je woont.

Meer informatie vind je in het overzicht per dorp/kern van de Inloop en Ontmoeting en het Buurtsoepie.

Inloop Millingen aan de Rijn

In Millingen kun je vrijdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur terecht bij de inloop van Sint Jan de Deo. Ben je (voor jezelf of voor een ander) op zoek naar een luisterend oor, ontspanning of naar lotgenoten? Dan is deze inloop misschien iets. Hierin werken Ixta Noa en het RIBW samen. Ixta Noa zet ervaringdeskundigen in om anderen met hun eigen ervaring te inspireren en te ondersteunen.

Tijdens de inloopuren zitten twee (ervaringsdeskundige) vrijwilligers klaar voor een kop koffie of thee, een spel, een goed gesprek en om met je mee te denken. Ook kunnen zij je ondersteunen bij het werken aan kleine doelen die je wilt bereiken. Je kunt vrijblijvend binnenlopen. Ook kun je je aanmelden via lauren@ixtanoa.nl