Ik zorg voor een partner, ouder, kind of bekende > Ik zorg voor een partner, ouder, kind of bekende

Ik zorg voor een partner, ouder, kind of bekende

Zorg je langdurig voor een familielid, vriend, buur of een ander? Dan noemen we dat ‘mantelzorg’. Of het nu gaat om iemand met een lichamelijke of psychische beperking, een chronische aandoening, dementie of gewoon ouderdom. De overeenkomst is dat je extra taken hebt.

Zorgen is vaak pittig. Daarom is het belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Graag kijken we samen naar wat voor jou het beste werkt. Hoe voorkomen we bijvoorbeeld dat je overbelast raakt?

Wat biedt Mantelzorg Berg en Dal jou?

Je kunt bij ons terecht voor informatie, ondersteuning en advies (individueel of in een groep), praktische hulp, waaronder bijvoorbeeld dagopvang. Wil je liever iets gezelligs doen buiten de deur? Of met anderen naar een informatieve bijeenkomst?
Ook daarover kun je op deze site informatie vinden. Zie hiervoor de menubalk, links.

Onze vrijwilligers hebben zelf ervaring met mantelzorg. We snappen wat jou bezighoudt en nodigen je uit. Heb je zelf ideeën? Graag!

In Berg en Dal wonen minstens 7.000 mantelzorgers. Je bent niet alleen. We doen het samen.

Combinatie met school en werk

De algemene informatie over zorgen voor iemand vind je op dit deel van de site: ‘Ik zorg voor iemand’.

Ben je jongere of zijn er jongere (klein)kinderen die meezorgen? Dan vind je hierover speciale informatie bij: Ik ben jong en ik zorg voor iemand

Voor mensen die zorg en werken combineren, hebben we apart nog aanvullende informatie onder de knop Ik werk en ik zorg voor iemand

Ben je nieuw bij Mantelzorg Berg en Dal en wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten? Meld je dan aan!