Home > Actueel

Terugblik op eerste Millingse Lunch

« Terug naar nieuwsoverzicht

Maandag 3 juli was de eerste lunch-activiteit in Millingen voor mantel zorgers. In de Gasterij van Gasthuis St. Jan de Deo kwamen om 11.45 uur 14 mantelzorgers bij elkaar voor een maaltijd.

Het was een gezellige bijeenkomst. Er werd onderling veel gepraat, men vond het fijn er even tussen uit te zijn in een andere omgeving.

Het eten was lekker en heel goed verzorgd.

Verschillende mantelzorgers hebben zich alweer opgegeven voor de maaltijd van 7 augustus 2017. De bedoeling is om elke 1e maandag van de maand samen te eten in het gasthuis. Ben je mantelzorger en wil je er de volgende keer ook bij zijn, dan kun je je eenvoudig telefonisch aan-melden via Forte Welzijn: 085-0406066. Of per mail: info@mantelzorgbergendal.nl. Het aanmelden kan tot 1 week van tevoren.

Jonge mantelzorgers

Eerder schreven we over jonge mantelzorgers. Jongeren die voor een ouder, broertje of zusje zorgen, zijn zich vaak niet bewust dat ze mantelzorger zijn. Hoe bereiken we deze speciale groep? Wat willen deze jongeren graag zodat ze hun taak makkelijker volhouden? Enkele studenten van verschillende hbo-opleidingen hebben onderzoek gedaan en presenteerden hun resultaten en ideeën.

Het werd een vruchtbare ochtend voor Forte Welzijn en Mantelzorg Berg en Dal. En voor wethouder Sjaak Thijssen. Een chatfunctie, vervoer op afroep zoals Über... Frisse plannen van jongeren voor jongeren. "We gaan hiermee aan de slag", beloofden we als Mantelzorg Berg en Dal. Als je zelf tips hebt of hierin mee wilt denken, neem dan contact met ons op!

Steeds meer contactpersonen!

We werken hard aan het verder opbouwen van ons netwerk rondom Mantelzorg. Een netwerk waar je als mantelzorger iets aan hebt als het om welke reden dan ook nodig is. We schreven eerder over onze zoektocht naar contactpersonen en zien dat de lijst groeit. In alle kernen van de gemeente Berg en Dal. Daar zijn we trots op. We houden je op de hoogte!