Actueel
Mantelzorg carrousel

Mantelzorg carrousel

Nieuw in Berg en Dal, de MantelZorgCarrousel

 

In Berg en Dal heeft een mantelzorger initiatief genomen om MantelZorgCarroussels in het leven te roepen en  de zorg die hij heeft voor zijn  partner met andere stellen te delen. Samen zorgen!

Want, de zorg in Nederland  is overvraagd, een indicatie kost de gemeenschap veel geld, en de hulp is meestal op een vaste tijd en planning. Tijd om het heft in eigen hand te nemen waar dit kan! Samen met andere mantelzorgers die in een vergelijkbare situatie zitten. 

Het plan is om de MantelZorgCarrousel te introduceren.

Wat verstaan we daaronder?

Een aantal stellen, (maximaal 6) waarvan één partner die wat zorg behoeft en meer aan huis gebonden is, vormen samen een MantelZorgCaroussel. Er moet een “klik’’ zijn tussen de stellen onderling en ook moet de zorgsituatie bij elkaar passen.

De mantelzorgers  gaan binnen een bepaalde periode roulerend bij de ander op bezoek, zodat de andere mantelzorger bijvoorbeeld buitenshuis een dagje weg kan. Zo ondersteun je elkaar in onderlinge solidariteit, de thuisblijvende partner ziet een bekend gezicht en je doorbreekt even je eigen situatie.  De voordelen: Met andere mantelzorgers is het makkelijker om je in te leven in elkaars situatie. De leefwereld van de partner die meer aan huis gebonden is wordt groter, je  kunt met ander mantelzorgers ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.

Bij de ander thuis op bezoek  kan natuurlijk alleen als je eigen partner wel is staat is een gedeelte van de dag alleen thuis te zijn. (met een bereikbaarheid voor de thuisblijvende partner)

MantelZorgCarrousels maken onderling afspraken over de frequentie van bezoeken en overige afspraken. Mantelzorg Berg en Dal ondersteunt in het bij elkaar brengen van de stellen en in de opstartperiode.

 

Waarom het beeld van een carrousel:

Met z’n allen in zo’n ronddraaiende wereld waar je je eigen paard, autootje, schommelstoel kon kiezen. De kermismeneer zorgde ervoor dat het geheel in evenwicht bleef. Niet allemaal aan één kant jongens en meiden maar verdeeld draaide je beter! De muziek was vrolijk.

 

Wil je meer informatie, of wil je je opgeven voor een MantelZorgCarrouse , dan kun je terecht bij Mantelzorg Berg en Dal.

Kijk op www.mantelzorgbergendal.nl, mail  info@mantelzorgbergendal.nl  of bel 085-0406066