Home > Actueel

Gemeente geeft mantelzorger een compliment

Het mantelzorgcompliment 2021 kan niet meer worden aangevraagd.
De aanvraagperiode 2021 is verlopen.

 

De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. Met het mantelzorgcompliment steekt de gemeente hen graag een hart onder de riem. Wethouder Irma van de Scheur: “Met dit compliment laten we zien dat we blij zijn met de inzet van onze mantelzorgers.”

Het mantelzorgcompliment bestaat uit een cadeaubon van 50 euro. Iemand die verzorgd wordt kan het compliment aanvragen voor zijn/haar mantelzorger. Aanvragen kan alleen van 11 oktober tot en met 15 november 2021. Het compliment wordt in de eerste helft van december uitgereikt.

 

Voor wie is het mantelzorgcompliment?

U kunt het compliment voor uw mantelzorger alleen aanvragen als u in de gemeente Berg en Dal woont, en uw mantelzorger

  • deze zorg onbetaald doet;
  • meer dan 8 uur per week helpt over een periode van meer dan 3 maanden;
  • de hulp verleent als naaste ( dus niet als professional).

U kunt maximaal 1 compliment aanvragen. Een mantelzorger kan maximaal 1 compliment krijgen.

 

Vrijwilligers kunnen helpen bij het aanvragen

Degene die verzorgd wordt kan het compliment dit jaar alleen digitaal aanvragen.
Aanvragen kan niet telefonisch of per mail. Kan degene die verzorgd wordt het compliment niet zelf digitaal aanvragen? Dan kan iemand anders dat voor hem/haar doen. Lukt dat ook niet? Dan zijn er vrijwilligers die daarbij kunnen helpen.

De vrijwilligers van Mantelzorg Berg en Dal staan van 11 oktober t/m 15 november elke maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur klaar in de Körf aan het Kerkpad 7 in Groesbeek Breedeweg en in Dorpshuis de Sprong aan de Prins Bernhardstraat 3 in Ooij. 

 

Vragen telefonisch stellen

U kunt tussen 11 oktober en 15 november uw vragen ook telefonisch stellen via telefoonnummer 085- 040 60 66 (van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur). Geef uw naam en telefoonnummer door, dan wordt u teruggebeld.« Terug naar nieuwsoverzicht