Home > Actueel

Feest in de Mallemolen

« Terug naar nieuwsoverzicht

 

Dinsdag 15 november bezochten een kleine honderd mensen het feest in de Mallemolen (Groesbeek). Ook dit was speciaal voor mantelzorgers in Berg en Dal. 

Een persoonlijk verhaal
Voordat de muziek losbarstte, vertelde wethouder Thijssen een persoonlijk verhaal. Zijn vrouw en hij hadden zijn schoonmoeder in huis genomen. Ze dachten dat het voor even was, het werden zeven jaren. Thijssen benadrukte dat het vooral mooi is als je samen iets voor een ander kunt betekenen en dat je dat ook aan je kinderen kunt meegeven dat je samen voor iemand kunt zorgen. Natuurlijk was het ook zwaar, je kunt bijvoorbeeld niet zomaar even weg en moet je aanpassen aan iemand die steeds minder kan. Maar terugkijkend beklijft vooral de positieve kant.

Emotionele band
 “Een mooi verhaal, dat goed illustreert hoe je als mantelzorger in een situatie rolt wanneer iemand met wie je een emotionele band hebt hulpbehoevend is of wordt”, aldus Marjon Galdermans van Mantelzorg Berg en Dal.

Bitterballen
De aanwezigen lieten zich de drankjes, de bonbons en later ook de bitterballen goed smaken. Ze genoten van de muziek. Een duo met streekliedjes, rock en roll –zanger Jan van Tutti, maar ook een band met Ierse ballades en kroegdeunen, Bard & Company. Een mantelzorgster: “Knap, die zelfgemaakte liedjes van het duo Theo en Wim. Ook een geweldige Elvis Presley-imitatie en ik hou erg van Ierse liedjes. Echt een gezellige, fijne avond.” 

Omroep Berg en Dal TV maakte opnamen (vanaf tellerstand 7.20 te zien, na het verslag van Sinterklaas).