Home > Over ons > Mantelzorg Berg en Dal

Mantelzorg Berg en Dal

Hier staan we voor

Wij zijn mensen die betrokken zijn bij andere mensen die (ook) mantelzorger zijn. Wij hebben ons verenigd in een groep en noemen ons Mantelzorg Berg en Dal. Als een mantelzorger een vraag heeft, dan luisteren wij daar naar (ons luisterend oor).

Omdat we dat vaker doen kennen we steeds meer mensen en organisaties die mee kunnen luisteren of een handje kunnen meehelpen. Wij kunnen mantelzorgers met hen in contact brengen (ons netwerk). 

Komen er veel vragen die op elkaar lijken? Dan willen we rond dat onderwerp iets organiseren of ontwikkelen (bijeenkomst, project, respijtzorg, cursus).
 

Dit doen we

Je kunt bij Mantelzorg Berg en Dal terecht met je verhaal en met vragen op allerlei terrein. We bieden informatie, advies, ondersteuning, ontspanning. Iedereen is welkom: of je nu zorgt voor een partner, ouder, kind. Of voor een vriend of een buurvrouw. Mantelzorgers lopen soms tegen dezelfde grenzen en hebben vaak gedeelde behoeften.

We besteden speciaal aandacht aan 'jonge mantelzorgers', omdat zij met andere zaken te maken hebben dan wat oudere mensen. Eveneens hebben we extra informatie voor mensen die zorg en werk combineren.

We zijn er ook voor andere betrokkenen, zoals professionals die werken met mantelzorgers. Of voor vrijwilligers, bijvoorbeeld van een creativiteitsclub of inloop waar mantelzorgers komen.


Geschiedenis Mantelzorg Berg en Dal

We zijn begonnen met een groepje mensen die voor een ander zorgde, omdat we merkten dat je als mantelzorger behoefte hebt aan het delen van ervaringen en kennis. Maar ook aan een luisterend oor en plezier.

De een zorgde voor een kind met een beperking, de ander voor een zieke partner, toch hadden we raakvlaken. We organiseerden informatieve bijeenkomsten, we voerden individuele gesprekken met mensen en deden steeds meer kennis op.

Omdat je de (soms heel zware) zorg beter volhoudt als je zelf lekker in je vel steekt, organiseerden we gezellige etentjes en ontspannende avonden. Vanuit Millingen zetten vrijwilligers uitstapjes op touw, in Groesbeek gingen mensen samen wandelen: het groeide.

Ondertussen bouwden we een breed netwerk op van deskundigen en kregen we een betaalde kracht. Inmiddels (veel kennis, ervaring en plezierige bijeenkomsten rijker) heten we Mantelzorg Berg en Dal. Nog steeds bestaan we uit actieve vrijwilligers, ondersteund door professionals. Steeds meer mensen weten ons te vinden. Samen ontwikkelen we ons verder. Op onze eigen manier.
 

Contact

Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Zie de contactgegevens. Daarnaast hebben we diverse contactpersonen. Zie hiervoor kernen en contactpersonen.