Home > Over ons

Over ons

We zijn een actieve groep vrijwilligers met kennis en ervaring op het gebied van mantelzorg. De naam Mantelzorg Berg en Dal vat kort samen voor wie we er zijn: voor iedereen die langdurig voor een ander zorgt, in de gemeente Berg en Dal.

Zorg je voor een dementerende partner? Combineer je school met het huishouden voor een moeder met een depressie? Ben je de vader van een zoon met het syndroom van Down? We staan je graag terzijde. Bijvoorbeeld met antwoorden op praktische en persoonlijke vragen. Of met een luisterend oor en advies, als zorgen een opgave wordt. Maar ook voor anderen staan we klaar: professionals, leraren die jonge mantelzorgers willen ondersteunen of anderen die te maken hebben met mantelzorg.

Verlichting ‘mantelzorgers’

Jullie staan centraal, we stemmen ons advies, onze ondersteuning en ons andere aanbod af op de vraag. Waarmee kunnen we van dienst zijn? Enkele voorbeelden:

  • een persoonlijk gesprek;
  • hulp bij praktische vragen over hulpmiddelen, regelingen of administratie;
  • verlichten van zorgtaken door vrijwilligers (ook ‘respijtzorg’ genoemd);
  • gezellige uitstapjes en activiteiten;
  • cursussen, workshops en informatiebijeenkomsten.

Voor anderen

Ook als je een mantelzorger een steuntje in de rug wilt geven, kun je bij ons terecht. Als werkgever, verpleegkundige, docent, voetbaltrainer of vrijwilliger. Als familielid van iemand die de daadwerkelijke zorg verleent. We luisteren graag naar je en denken met je mee.

Coördinator van Mantelzorg Berg en Dal is Hanneke Klievink. Zij is bereikbaar via de contactgegevens op deze site.

Vrijwilliger worden? Voor ieder talent bieden we ruimte. Op onze pagina’s voor vrijwilligers vind je een inschrijfformulier.