Home > Over ons

Over ons

We zijn een actieve groep vrijwilligers met kennis en ervaring op het gebied van mantelzorg. De naam Mantelzorg Berg en Dal vat kort samen voor wie we er zijn: voor iedereen die langdurig voor een ander zorgt, in de gemeente Berg en Dal.

Zorg je voor een dementerende partner? Combineer je school met het huishouden voor een moeder met een depressie? Ben je de vader van een zoon met het syndroom van Down? We staan je graag terzijde. Bijvoorbeeld met antwoorden op praktische en persoonlijke vragen. Of met een luisterend oor en advies, als zorgen een opgave wordt. Maar ook voor anderen staan we klaar: professionals, leraren die jonge mantelzorgers willen ondersteunen of anderen die te maken hebben met mantelzorg.
 

Wie zijn wij?
 

Miel Fransen
“Ik maak graag een praatje!”

Miel is al behoorlijk wat jaartjes betrokken bij de mantelzorg. Hij is een van de leden van de kerngroep en werkt aan de organisatie van activiteiten. Dat geeft voldoening, het is leuk om andere vrijwilligers te treffen, nuttig, en een fijne  tijdbesteding. Een van de voordelen van dit werk vind Miel ook dat het op loopafstand/fiets is. Het werk betekent leuke contacten voor hem, hij helpt graag mensen. Miel is via anderen hier terecht gekomen.

Over Mantelzorg Berg en Dal zegt hij: “Heel belangrijk dat mantelzorgers ontlast worden door leuke activiteiten, een luisterend oor is fijn.”

Over Miel: Miel is heel open, betrouwbaar en een luisterend oor.

 

Hans Eijsbouts
“Ik ben bij de mantelzorg blijven hangen!”

Hans werkt mee aan activiteiten en verzorgt ook publiciteit. De mensen, andere vrijwilligers, met een club samen dezelfde ideeën uitvoeren, collega’s... dat zoekt Hans in het vrijwilligerswerk en vind hij hier. Hans heeft ooit gereageerd op een nieuwsbrief, werd uitgenodigd voor gesprek en ging aan de slag.  Na een proefperiode besloot Hans te blijven en is er naar eigen zeggen ‘blijven plakken’. Het werk geeft voldoening, fijn om steun en toeverlaat te zijn, en mooi om vertrouwen krijgen. Voor Hans is het ook fijn om onder de mensen  te blijven komen

Over Mantelzorg Berg en Dal zegt hij: “Zinvol voor mantelzorgers, maar wel in goede samenwerking en verstandhouding met de gemeente”. Hans werkt daar dan ook graag aan mee. “Laten we vertrouwen in de eigen gemeente bevorderden, dit komt de mantelzorg ten goede”.

Over Hans: Een luisterend oor. Initiatief nemend en boordevol ideeën. Hans is een kritisch denker.

 

Thea de Wijsse
“Belangrijk dat er aandacht voor mantelzorgers is”

Thea werkt samen met Forte in de organisatie als coördinator van de SWOM , Stichting Welzijn Ouderen Millingen. SWOM vindt het belangrijk dat er aandacht voor mantelzorgers is en heeft zich om die reden aangesloten. Thea regelt mede dat de vergaderingen kunnen plaatsvinden en draagt ideeën aan voor Mantelzorg Berg en Dal.  Ze neemt deel aan het breed overleg en het activiteitenoverleg en is de spin in het web in Millingen. Door haar grote netwerk weet ze regelmatig mensen te vinden die mee kunnen helpen,  ze is tevens een aanspreekpunt voor ouderen in Millingen. Ze vindt bij Mantelzorg Berg en Dal een fijne groep vrijwilligers waar je op kunt bouwen. Het is een fijn team, iedereen doet mee, er is sprake van een soepele samenwerking. De zorg voor de mantelzorgers staat voorop. Het werk geeft energie;  als je ziet hoe iedereen samenwerkt krijg je daar zelf ook weer energie van.

Over vrijwilligerswerk bij Mantelzorg Berg en Dal zegt zij: “DOEN! Je treft een leuke club en je doet goed werk, mantelzorgers hebben het vaak zwaar. Vervangende zorg bieden en/of een luisterend oor zijn heeft echt effect.”

Over Thea: Thea is een verbinder. Houdt van mensen en brengt mensen bij elkaar.
 

Verlichting ‘mantelzorgers’

Jullie staan centraal, we stemmen ons advies, onze ondersteuning en ons andere aanbod af op de vraag. Waarmee kunnen we van dienst zijn? Enkele voorbeelden:

  • een persoonlijk gesprek;
  • hulp bij praktische vragen over hulpmiddelen, regelingen of administratie;
  • verlichten van zorgtaken door vrijwilligers (ook ‘respijtzorg’ genoemd);
  • gezellige uitstapjes en activiteiten;
  • cursussen, workshops en informatiebijeenkomsten.


Voor anderen

Ook als je een mantelzorger een steuntje in de rug wilt geven, kun je bij ons terecht. Als werkgever, verpleegkundige, docent, voetbaltrainer of vrijwilliger. Als familielid van iemand die de daadwerkelijke zorg verleent. We luisteren graag naar je en denken met je mee.

Coördinator van Mantelzorg Berg en Dal is Hanneke Klievink. Zij is bereikbaar via de contactgegevens op deze site.

Vrijwilliger worden? Voor ieder talent bieden we ruimte. Op onze pagina’s voor vrijwilligers vind je een inschrijfformulier.

 

Bekijk hier een video met een impressie van Mantelzorg Berg en Dal