Agenda
Informatiemiddag voor naasten  van mensen met psychische problemen
21 mei 2024

Informatiemiddag voor naasten van mensen met psychische problemen

De Sprong, Ooij

Informatiemiddag voor naasten van mensen met psychische problemen

Voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met psychische problemen organiseert Mantezorg Berg en Dal en Forte Welzijn samen met Pro Persona Connect een voorlichting en een cursus dit jaar. Inwoners van de gemeente Berg en Dal kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Het is bedoeld zowel voor naasten van NAH, dementie en andere psychische problematiek zoals bijvoorbeeld depressie en angstklachten.

Het hebben van psychische problemen is zwaar voor diegene die het overkomt, maar ook voor familieleden/naasten kan het erg lastig zijn. Het contact met elkaar verloopt soms moeizaam, met daarbij teleurstelling, verdriet en frustratie aan beide kanten. Naasten kunnen hierdoor zelf overbelast raken en gezondheidsklachten ontwikkelen zoals piekeren, stress, vermoeidheid en een gevoel van machteloosheid.

Van groot belang dat u in deze lastige situatie ook goed voor uzelf blijft zorgen. Maar hoe doet u dat? Daar gaan we tijdens deze middag over in gesprek. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan een cursus voor mantelzorgers. Info daarover krijgt u op deze informatiemiddag. Deze cursus zal ook zonder kosten zijn.

De informatiemiddag is op 21 mei 14.00-16.00u (inloop vanaf 13.30). Locatie De Sprong, Prins bernhardstraat 3 in Ooij.

Aanmelden via preventie@propersona.nl