Agenda
informatiebijeenkomst valpreventie
21 maart 2024

informatiebijeenkomst valpreventie

Groesbeek, Mallemolen, Kloosterstraat 11

Een bijeenkomst waarin Mantelzorg Berg en Dal samen met de Senioren Beweegcoach van Sportstimulering Berg en Dal praktische informatie geeft over het voorkomen van vallen. 

Hoe maak je het huis veiliger? Hoe kun je degene voor wie jij zorgt stimuleren op een veilige manier te bewegen? Wat is een verantwoorde manier van bewegen, ook als je ouder bent en/of minder mobiel? Het antwoord op deze vragen en een test om je valrisico in te schatten waarin je persoonijk advies krijgt,  komt aan bod tijdens deze informatiebijeenkomst. Met heel veel bruikbare tips en adviezen...

Ook kun je je vragen stellen over ondersteuning om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Opgeven kan t/m 17 maart via info@mantelzorgbergendal.nl

085-0406066

"In Nederland sterven jaarlijks senoren als gevolg van een val in huis.   Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De gevolgen van een val zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven."(bron Valpreventie bij ouderen | VeiligheidNL)

 

Mantelzorgtafel Millingen

Enjoy, Heerbaan 186, 6566 EW Millingen aan de Rijn

Mantelzorgtafel Groesbeek

GROESBEEK | 't Trefpunt
De Meent 2

Familiedag Groene Hart

Stationsweg 9, 6561 BZ Groesbeek. 10:00uur - 16:00uur